Tuesday, July 28, 2009

Sekilas nostalgia pertandingan di Tuaran.

Di kesempatan ini CJ ingin memperlihatkan individu-individu yang CJ tabik spring kerana merekalah warisan seni serama ini terus kekal abadi di negeri Sabah. Tanpa mereka mungkin seni serama ini sudah pupus diselubungi bayu......

Hanya segelintir sahaja yang sempat CJ ambil gambar. Ramai lagi yang tidak berkesempatan untuk CJ ambil gambarnya.

Ini adalah gambar 2 orang kuat di sebalik kejayaan pertandingan di tuaran. Berbaju hitam senyum kepuasan sambil menunjukkan sijil kemenangan tu ialah Cikgu Erwan iaitu penganjur dan juga Pengerusi Kelab Serama tuaran. Sementara yang berbaju kuning ialah Cikgu Mail iaitu Pengerusi Kelab Serama Papar yang juga orang lama yang layak di gelar "sifu".


Aksi Cikgu Mail yang juga bertindak sebagai MC bagi menghiburkan pengunjung yang datang. Bersahaja dan membuatkan pengunjung terhibur dengan celotehnya.
Ini ialah urusetia yang menguruskan kelancaran perjalanan pertandingan tersebut. Berbaju hijau dengan susuk tubuh badan yang sasa itu ialah Cikgu Rosli. Beliau dibantu oleh Cikgu Ruslin dan 2 orang anak muridnya.
Ini seorang lagi otai bertubuh sasa iaitu saudara Hadi Putatan yang berkaca mata hitam. Dulu kehadiran beliau ke arena pertandingan amat digeruni kerana seramanya yang hebat. Setelah sekian lama sunyi, kini beliau telah kembali ke arena pertandingan. Welcome bro..... :)


Gambar 3 orang isteri yang memberi sokongan tidak berbelah bahagi kepada suami masing-masing. Bertudung biru tu isteri Cgu Erwan yang datang dari awal pagi bersama puteri comelnya. Berada di tengah tu pula ialah isteri kesayangan CJ bersama puteri permata hati CJ :) sementara di hujung sekali ialah isteri Cgu Khusairi yang datang dari Kota Marudu.Gambar 2 orang pengadil yang sedang mengadili pertandingan, mereka ialah saudara Jali yang bertopi dan saudara Mat Syah.
Di belakang tu merupakan muka-muka yang sering menyertai pertandingan iaitu Cgu Din Telipok yang sedang memegang kamera, Rusdi duduk di palang besi, Masri baju merah, belakang Masri bertopi tu Abg Herman dan Sangkoo berbaju putih. Klik pada gambar untuk lihat lebih jelas.


Untuk lihat lebih banyak gambar-gambar yang menarik sila ke blog Cgu Kahusairi iaitu di alamat berikut seramakhusairi.blogspot.com

No comments:

Post a Comment