Sunday, November 8, 2009

Pembaka muda gegar

Berdasarkan kajian mengenai paten serama kegemaran ramai yang telah CJ buat melalui soal selidik di blog ini didapati bahawa ramai kawan2 yang meminati serama gegar@kocok@ketar. Justeru itu, CJ telah upgrade serama yang sedia ada dengan beberapa ekor pembaka muda gegar dari baka tok uban + raja gegar.


Jantan pembaka muda ini adalah dari baka tok uban + raja gegar. Ia memiliki aksesori yang tip top dengan balung yang original. Lawinya lurus menujah langit serta memiliki leher yang panjang membuatkannya kelihatan macho. CJ memberikannya nama DATUK K :)

Ini adalah pasangan Datuk K. Induk muda yang lentik ini CJ namakan sebagai CT NHALIZA :) CT memiliki cutting serama terkini dengan kaki yang panjang serta lehernya yang jinjang dan ditambahkan lagi dengan gegar. Induk ini adalah dari darah jantan Kuda Laut Cikgu Zaki.Induk raja gegar ini memiliki dada yang besar dan sering lonjak dada apabila berdiri. Ciri yang CJ suka pada induk ini ialah bulunya yang kelihatan rinting terutama pada bahagian kepala dan beberapa bahagian yang lain. Inilah satu2nya induk dari baka raja gegar CJ yang kakinya kelihatan kuning.


Jantan muda kubing ini juga bakal dijadikan pembaka. Ia memiliki saiz yang kecil serta aksesori yang tidak kurang hebatnya. Getarannya akan kelihatan apabila ia tarik sepenuhnya dan buat masa ini hanya sekali sekala ia bergetar.

No comments:

Post a Comment